BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu izdelkov v vrednosti nad 50,00 €!

Dobrodošli v svet lepote. Dobrodošli na spletno stran Dermedics® Slovenija.

Košarica

V košarici ni izdelkov.

ELLE SLOVENIJA – Dnevnik: pomlajevanje kože

  1. Lepota
  2. Novice

Dnevnik: pomlajevanje kože obraza

Svojo kožo skrbno negujem. Imam najljubši dnevno in nočno kremo, serum za ‘hude čase’, vsake toliko si privoščim nego in LPG-terapijo v kozmetičnem salonu in upoštevam priporočila za ohranjanje mladostnega videza, ne izpostavljam se UV-žarkom, ne kadim in popijem zadostne količine vode.

PETRA WINDSCHNURER

Lepota › Novice, 3. 12. 2010

Dnevnik: pomlajevanje kože obraza - Foto: Fotografija Shutterstock

Vem, da časa in s tem procesa staranja ne bom popolnoma ustavila, verjamem pa, da bom do točke x, ko bom začela intenzivneje razmišljati o botoksu in drugih estetskih posegih, prišla počasneje. In ko sem tako nekega večera povsem umirjena in prepričana v svoj prav stala pred ogledalom, sem jih opazila: siva polt, razširjen pore, upadla lica, poglobljene gube na predelu ustnic, temni podočnjaki. Še dobro, da je čelo prekrival frufru. Od kod? Kdaj, za vraga?

Stres! Letošnje poletje je bilo še posebno pestro: snemanje za oddajo Top Model, priprava revij in nenehno iskanje tistih nekaj prostih dni, ki sem jih lahko preživela s svojimi otroki. Da, poletje je bilo stresno, več kot stresno. A da bodo posledice stresa na moji koži tako opazne, ne, tega si res nisem mislila. Sem prišla do točke x? Joj, ne še. Gotovo obstaja rešitev. Razmišljam o vseh intenzivnih negah, ki obljubljajo pomlajen, svež videz. Da, manjka mi svežine. Še pred spanjem si obljubim, da bom prihodnji dan navsezgodaj poklicala gospo Reo iz salona Felicitas, ki me je tako uspešno rešila celulita. Ni vraga, rešitev bova našli tudi za ta problem.

Stojim pred lučko, medtem ko si lepotna terapevtka zapisuje stanje, ki ga odraža moja koža: na koži ni resnih posledic zaradi procesov staranja – gre za mlajšo kožo z dokaj izsušeno povrhnjico srednje debeline. Zaznavni so procesi, ki so nastali kot posledica preutrujenosti, stresa in pomanjkljive nege. Prisotne so rahle mimične gube v predelu oči, nosu, ust in brade. Tonus obraznih mišic je stabilen.

Dobro, ne sliši se tako grozno, toda pomanjkljive nege? Očitno je bila napačna. Hitro mi postane jasno, da moja koža ni mastna, kot sem si sama vedno predstavljala, mogoče mastna na prvi pogled, vendar bi nujno potrebovala več vlage, maščobe in aktivnih snovi, saj je presušena od znotraj. Salon ima strokovno podporo s strani podiplomskih strokovnjakinj, ki raziskujejo procese staranja na področju kolagenske celice, zato jim pri njihovih ugotovitvah popolnoma zaupam. Glede na tip in potrebe kože se terapevtka odloči za terapijo, ki traja šest tednov, z naslednjimi postopki: 6-krat luščenje povrhnjice in neokolageneza s sadnimi kislinami, 10-krat neokolageneza in lifting učinek z LPG-endermologio ter nega z visokokakovostnimi preparati na bazi kolagena in hijalurona. Vse to naj bi me v najkrajšem času pripeljejo do najboljših rezultatov. Še isti dan začnem prvo terapijo.

Kožo so mi pred globinskim pilingom s sadnimi kislinami dodatno stimulirali z LPG-aparatom. Gre za 100 % naravno tehniko globinske obnove in pomlajevanje kože na obrazu. Naravno spodbudi fibroblaste (celice, odgovorne za tvorbo kolagena), da reaktivirajo proizvodnjo kolagena in elastina. Učinki LPG-lifting terapije so: drenaža, toniziranje, restrukturiranje obrisov, glajenje površine. In če se spomnite, da sem o tej čudodelni terapiji pisala že lansko leto, veste, da so že po prvi terapiji opazne razlike: pore so bolj zaprte, drobne gubice zglajene, obrazni obrisi jasnejši.

Nato so mi kožo globinsko čistili s sadnimi kislinami. Terapevtka me je opozorila, da bo občutek rahlo pekoč. Nič ni takega, česar ne bi mogla zdržati v imenu pomladitve videza. Sadne kisline, ki jih uporabljajo v postopku, obenem luščijo povrhnjico in v podkožje dovajajo vitamin C, ki pospešuje obnovo celic. Po koncu je moja koža videti tako, kot bi me opeklo sonce, a rdečica po pol ure popolnoma izgine. Ker je v igri vitamin C, je treba pri dnevni negi uporabiti zaščitni faktor ter se izogibati neposrednemu izpostavljanju soncu.

Videz kože v naslednjih par dnevih zaradi kemičnega pilinga ni bleščeč. Koža je videti izčrpana in utrujena ter gladka in zategnjena. Če me gospa Rea ne bi opozorila: »Kožo med postopkom mučimo, da bo na koncu videti bolje. Ker oluščimo povrhnjico, kolagenske celice dobijo informacijo o pospešeni tvorbi kolagena, « bi mogoče na sredini terapije obupala. Poleg tega učinek zategovanja in luščenja izgine po dveh ali treh dneh, ko se povrhnjica – komaj zaznavno – neha luščiti.

Čez tri dni je na vrsti luksuzna nega s pomlajevalnimi preparati na bazi kolagena in hijalurona. Ti vsebujejo ekstremno čisti kolagen v obliki visokoučinkovite negovalne maske z mikrogobasto strukturo in biomatrično biološko funkcijo, ki omogoča takojšnjo, izjemno učinkovito obnovo naravne prožnosti in mehkobe kože. V medicini se kolagenski biomatriks, ki so ga uporabili pri moji negi, uporablja za zaustavljanje krvavitev, kot kožni nadomestek in pospeševalec celjenja ter za zaščito ran. Kolagen, ki ga uporabljajo, je naraven, skladen s človeškim. Nega dodatno osveži in navlaži medcelično tkivo in povrhnjico. »Pri negi je tudi vloga hialuronske kisline več kot pomembna. Vrhnjico kože (epidermis) podpira usnjica (cutis), katere večji del sestavlja čvrsto, elastično vezno tkivo, mrežasto-gobaste strukture iz kolagenskih in elastinskih vlaken.

Medprostore vezivnega tkiva zapolnjuje gelasti fluid, sestavljen iz vode, soli, proteinov in hialuronske kisline, ki prenaša kisik in esencialna hranila iz krvnega obtoka do celic. Hialuronska kislina je zelo pomemben dejavnik v tem procesu, ker lahko nase, zaradi svoje dolge strukture in velikega volumna, veže zelo veliko molekul vode in tako zagotavlja visoko elastičnost tkiva. Nase lahko veže 1000-kratno vrednost svoje teže. Hialuronska kislina je prav tako pomemben dejavnik celične poživitve in rasti novih kožnih tkiv, « mi razlaga gospa Rea iz salona Felicitas, medtem ko me pripravlja na nadaljevalno nego z dovajanjem kolagena in hialuronov v globlje plasti podkožja z aparatom (Mezoterapijo Premium – DERMEDICS), ki ga uporabljajo tudi v medicinske namene. Z mezoterapijo dosežejo globoko prodiranje učinkovine v podkožje (uporabljajo ga tudi v medicini za prodiranje zdravil), povečajo prepustnost sten krvnih žil, povečajo pretok limfe in krvi. Namesto z injekcijami torej učinkovine dovajajo z mezoterapijo.

Drugi obisk končam z dodatno stimulacijo fibroblastov in tvorbe kolagena z LPG-lift aparatom. Učinki so prepričljivi, koža je videti veliko bolj sijoča, mladostna, zglajena, poleg tega so izginili sledovi luščenja od prehodne nege s kemičnim pilingom.

Sledila je tretja terapija z vmesno izvedbo kemičnega pilinga in LPG-liftinga. Od predhodnega pilinga pomlajeno kožico so odstranili – odluščili in tako stimulirali dodatno proizvodnjo kolagena, ki ga koža uporabi za tvorbo mlade povr-hnjice. Tako smo prehiteli naravni proces pomlajevanja povrhnjice in prisilili tvorbo – pomlajevaje nove.

Četrti obisk je bil namenjen negi (maski) s preparati, ki vsebujejo vitaminsko mešanico – H+C MESO SERUM – Dermedics. Ti so nujno prepotrebni za zaščito kože pred zgodnjim staranjem, regeneracijo in obnovo celičnega tkiva, koži povrnejo vitalnost in povečajo njeno napetost. Na koncu so mi vitaminsko mešanico globoko v podkožje utirali tudi z ionoforezo. In če verjamete, sem bila s svojim pomlajenim videzom popolnoma zadovoljna že po tej terapiji. Občutek, kako božaš mehko in gladko kožo brez vidnih por, je fantastičen. A sem vztrajala, vse do konca.

Sledile so terapije, kjer so se izmenjevale stimulacije kolagena z LPG- in kemičnim pilingom ter samostojne stimulacije kolagena z LPG. Torej smo spet pospeševali tvorbo kolagena in izrivali nepravilnosti. Čez dan ali dva so bili obrisi še bolj jasni, drobne gubice pa so kar izginjale. Koža je bila iz dneva v dan bolj gladka, pore bolj zaprte, napetost poenotena, obraz bolj sijoč in bolj mladosten. Z vsemi dobrimi občutki, ki so me spet in spet preplavljali, ko sem zapuščala salon, sem tako počasi in vztrajno priplula do konca.

Res, postopek je dolgotrajen (uspešno se ga da skrajšati tudi na tri tedne), a je bilo vredno. Težko vam opišem, kako sem videti, saj sem večino izrazov že uporabila v tekstu. Če rečem, da sem videti vsaj osem let mlajša, bo najbližje sliki, ki jo zdaj pomirjena in srečna spet vidim v ogledalu. Hvala, Felicitas.